Eerlijk en duurzaam

Eerlijk duurt het langst

Wij werken met eerlijke en duurzame producten. Daarbij zijn wij ver gevorderd. 

(H)eerlijk

Scharreldieren hebben een (h)eerlijk leven. Ze krijgen de rust, ruimte en vrijheid om op een natuurlijke manier op te groeien. Ze krijgen bovendien de nodige tijd en aandacht van de boeren. Duurzame veeteelt is de kunst van het weglaten: kunstmest, bestrijdingsmiddelen, geneesmiddelen en gentechnologie. Dat is duurzamer en beter voor het milieu. Dat komt bovendien de smaak en gezondheid ten goede.

Wij verkopen alleen vlees van dieren die op een eerlijke en natuurlijke wijze zijn opgegroeid. We benaderen hierin de 100%.

Duurzaam

Wij willen duurzaam ondernemen. In alle aspecten van het ondernemerschap.

We gebruiken zoveel mogelijk biologisch afbreekbare verpakkingen. Zo zijn onze draagtassen 100% composteerbaar en zijn de papieren verpakkingen van ongebleekt papier. Ook onze schoonmaakmiddelen zijn biologisch afbreekbaar.

Daarnaast proberen we klimaatneutraal te werken. Voor koeling, licht en elektriciteit gebruiken we groene energie. Voor het vervoer streven we naar een minimale milieubelasting.

Op het gebied van duurzaamheid scoren wij nu ongeveer 85%.

Dierenwelzijn

Wij staan achter de doelstellingen van de Dierenbescherming, de Partij voor de Dieren en Wakker Dier. We zijn het eens met hun doelen.